fazolky česnek a rajčata

Česnekovo-rajské fazolky se slaninou

Na trošce oleje necháme zesklovatět cibuli, přidáme orestovat pokrájenou slaninu, pak i česnek a vše dle chuti opeříme. Přidáme pokrájená loupaná rajčata, necháme krátce povařit, pokud byla rajčata příliš kyselá, přidáme dle chuti trochu cukru. Nakonec chutíme dle chuti bazalkou, oreganem, petrželkou nebo jinou námi oblíbenou bylinkou.
2
Fazolky krátce uvaříme v osolené vodě scedíme a vše smícháme dohromady.
3
Podáváme s čerstvým pečivem, nebo bramborem.
4
Pokud vynecháme slaninu, máme vegetariánský pokrm.

300 g fazolky
300 g nakládaná loupaná rajčata – pokrájená
1 ks cibule
250 g anglická slanina nebo jiná
2 stroužek česnek
sůl
pepř mletý
cukr krupice – je-li třeba
olej
posekané bylinky čerstvé

Zdroj: https://www.recepty.cz/recept/cesnekovo-rajske-fazolky-se-slaninou-151365

Napsat komentář


Categories:

Tags:


Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ověřeno MonsterInsights