ovoce
Na slupku před dozráváním nasadit Tau. Pod ním zůstane slupka bledá a dárek pro terciáře je na světa
Otrhávají se nejprve ta největší jablka a ostatní se nechávala dozrát
Sklízet pouze dopoledne – až oschly
peckovité ovoce se sbírávalo vždy ráno dokud na něm byla ještě rosa
vzácná jablka se balila do papíru napuštěného olejem, mezi nimy se mezery vyplňovaly dřevitou vlnou
sklep by měl být čistý, ne zatuchlý – ovoce nasává pachy
zimní jablka – sklep 3-6 stupňu celsia a 80-90% vlhkosti
svinky ze sklepa dostaneme tak, že tam dáme trouchnivející prkno a svinky z něj sklepáváme do kbelíku
uskladňujeme jen prvotřídní ovoce
jablka a hruščky pouze v jedné vrstvě stopkami nahoru (pouze renety s tvrou šlupkou ve dvou vrstvách)
aby nakrájená jablka na vzduchu nehnědla, namočte je na chvilku do slané vody
Napsat komentář