cizrna pórek

Cizrnovo – pórková polévka

  • 2 ks pórek
  • 150 g cizrna
  • 3 stroužek česnek
  • 4 lžíce máslo
  • sůl
  • pepř mletý
  • petrželka
  • 1 l zeleninový vývar nebo masový , cca

Cizrnu přes noc namočíme do studené vody. V téže vodě ji dáme vařit doměkka. Pórky očistíme a pokrájíme na kolečka. V hrnci rozpustíme máslo, na něm podusíme pórek, ke konci přidáme i plátky česneku. zalijeme vývarem a povaříme, dochutíme solí a pepřem.2Asi polovinu cizrny rozmačkáme vidličkou nebo rozmixujeme a přidáme do polévky, která se tím zahustí. Zbytek celé cizrny pak vsypeme do polévky, promícháme, povaříme a nakonec vmícháme petrželku nebo s ní ozdobíme polévku až v talířích.3* Cizrnu nemusíme mixovat, polévku můžeme zahustit světlou jíškou.nebo všechnu nechat jen uvařenou a nerozmačkanou. Záleží na chuti každého.

Napsat komentář


Categories:

Tags:


Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ověřeno MonsterInsights